Zweden

StockholmZweden is een heerlijk land om naar toe te gaan voor een vakantie. Het heeft heel wat te bieden heeft. Behalve Volvo, Ikea, Spotify en H&M is het een land met heel veel prachtige natuur, maar ook mooie en gezellige dorpjes en kleine steden met veel historische gebouwen. Zeker als je wat van een actievere vakantie houd is Zweden een prachtig vakantieland. Op heel veel plekken kun je wandelen en fietsen of op een andere manier actief bezig zijn zoals bij kano├źn. Maar ook als je rustig aan wilt doen, bied Zweden je heel veel rust en ruimte. Ideaal om even de tijd te nemen om een boek te lezen.

Zuid Zweden

Zweden is een groot land, maar ook in het zuiden van Zweden kun je al prima op vakantie. Net over de grens van Denemarken ligt Malmo, de op 2 na grootste stad van Zweden en voor de mensen die met de auto komen de eerste stad die ze tegen komen. Wil je weten hoe het er in de tijd van de Vikingen aan toe ging, dan moet je eens een kijkje nemen bij het Fotevikens openlucht museum. Daar kunnen ze je van alles vertellen over de Vikingen en kun je zien hoe ze in de huizen leefden. In het zuiden vind Zweden vind je ook Gotenburg. Een van interessante musea is het Universeum. Een plek voor zowel jong als oud en zeker een bezoek waard. Tijdens de zomer maanden kan het wel druk worden. Het landschap is glooiend en groen. Buiten de steden is het erg rustig op de weg en overal kom je de wel bekende rode huisjes tegen.

Midden Zweden

Verder naar het noorden liggen de dorpen en steden verder uit elkaar en is het heerlijk rustig. In het zuiden van de provincie Dalarna ligt de plaats Safsen. In de omgeving is veel groen en water. Safsen is een heerlijke plek om even bij te komen. in de omgeving zijn genoeg activiteiten te vinden zoals bijvoorbeeld: Orsa berenpark en de kopermijn in Falun. Verder vind je in Nusnas verschillende houtsnijderijen waar de bekende houten paardjes worden gemaakt en iets verder weg, maar wel in een dg te doen vind je Stockholm. De hoofdstad van Zweden en tevens de grootste plaats. Een van de mooiste musea is het Vasa museum dat om een 17e eeuws schip heef gebouwd is. Maar ook de Gamla Stan, het middeleeuwse stadshart is meer dan een bezoek waard. Een paar keer per zomer, komen op vrijdag avond mensen bij elkaar op de Sveavagen. Ze hebben een ding gemeen: Amerikaanse auto. Oud en nieuw. tientallen.

Fins Lapland kennen vele toeristen, maar ook Zweeds Lapland is zeker het bezoeken waard. Let op, de afstanden naar het noorden zijn groot. De Middernachtzon staat denk ik wel op ieders bucketlist.

Barenpark