Hong Kong

TempelHong Kong hoort officieel bij China, maar het is eigenlijk een land op zich. dat bestaat uit Hong Kong Island, het Kowloon schiereiland en de New Territories. Wat veel mensen niet weten is dat het voor de helft uit natuurgebied bestaat. Dit is ook moeilijk te bevatten als je midden in het centrum staat. Hong Kong is een land van contrasten, een eeuwenoude tempel kan zomaar staan naast een ultramoderne wolkenkrabber. Vrijwel iedere bezoeker aan Hongkong gaat minimaal een keer naar Victoria Peak. Vanuit het centrum van de stad rijdt er een historische tram naar de top van de heuvel. Op die top staat een gebouw in de vorm van een wok. Je hebt er een fantastisch uitzicht over Hong Kong. Vanaf de top kun je via wandelpaden weer naar beneden lopen, waarbij je bijna vergeet dat de prachtige natuur ook een deel van Hongkong is.

Hongkong biedt bezoekers elke dag de attractie Symphony of Lights. De gebouwen aan de oever van Hong Kong Island worden dan verlicht door laserstralen en schijnwerpers, begeleid door opzwepende muziek. Deze is het best te bekijken vanaf de overkant, in Kowloon. De luchthaven van Hongkong  is een van de belangrijkste luchthavens van Azië en bevindt zich ten noorden van Lantau Island. Het vliegveld ligt op een kunstmatig eiland dat via twee bruggen en een tunnel met de stad verbonden is. Sinds de opening in 1998 is de luchthaven acht keer uitgeroepen tot beste luchthaven ter wereld. De makkelijkste manier om van en naar de luchthaven te komen is met de Airport Express, een speciale metroverbinding van het vliegveld naar de stad. Heb je een lange tijd tussen vluchten dan kun je overwegen om naar Disneyland Hong Kong te gaan. Deze is vanaf het vliegveld makkelijk te bereiken met de trein.

Hong Kong is een ideale locatie voor een stopover van een paar dagen, voordat je doorvliegt naar andere locaties in Azie of Australie/New Zeeland.

Victoria Peak  Disneylang Hong Kong