Thailand

Op een uur of 11 vliegen van Amsterdam ligt Thailand met als hoofdstad Bangkok. Met zijn ruim 8 miljoen inwoners ook tevens de grootste stad van Thailand. Thailand heeft een tropisch klimaat. Concreet betekent dit dat de maximum temperatuur het gehele jaar door boven de 30 graden ligt. De Chao Phraya rivier bepaalt mede het stadsbeeld van Bangkok, net als de wolkenkrabbers en natuurlijk de vele boeddhistische tempels. Aan de westkant van de river liggen nog de nodige khlongs. Dit zijn kanalen die in het verleden zijn aangelegd om vervoer mogelijk te maken. Een aantal bekende en vaak bezocht tempels zijn: Wat Phra Kaew (belangrijkste boeddha), Wat Pho (de grootste boeddha). Vervoer over het water of met de skytrain zijn vaak het snelste om je te verplaatsen in Bangkok. Een mooie en makkelijke manier om iets van bangkok te zien is om een fietstocht door Bangkok te maken. Je bent flexibel genoeg om langs opstoppingen te komen en klein genoeg om je fiets mee op een boot te nemen. Het Koninklijk Paleis van Bangkok is met name de moeite waard om te bezoeken. Verder staat de stad ook bekend om de vele markten en winkelcentra.

Op 2.5 uur rijden ten westen van Bangkok ligt Erawan National Park. Dit park staat met name bekend om de Erawan waterval, waarvan het water in 7 delen naar beneden valt. Op weg naar Erawan kun je ook overnachten op de rivier Kwai. Bij Kanchanaburi ligt de bekende spoorbrug over de river de Kwai. In Maeklong vind de markt plaats direct langs de spoorlijn. De bezoekers lopen over het spoor en iedere keer als er een trein langs komt, moet een deel van de goederen aan de kant gezet worden. De trein en de markt zijn een attractie op zich zelf. Rondom Bangkok vind je ook nog veel drijvende markten. Lokale mensen bieden hun goederen aan in allerlei kleine vaartuigen. Vanwege het toerisme zijn dit soort markten vaak erg druk.

Noord Thailand

Een ervaring op zichzelf is de nachttrein naar Chiang Mai in het noorden van Thailand. De trein vervoert je naar het noorden terwijl je probeert te slapen. Het is altijd afwachten hoe lang de trein er over doet. Ondanks dat Chaing Mai een grote plaats is, voelt het lang niet zo kolossaal aan als Bangkok. Vanuit Chiang Mai kun je makkelijk een meerdaagse trektocht maken door de jungle onder begeleiding van een gids.

Zuid Thailand

In het zuiden van Thailand vind je onder andere Khao Sok Nationaal Park. Dit park staat bekend om zijn oerbos en is uitermate geschikt voor het maken van een trekking. Het Cheow Lan meer is een kunstmatig aangelegd meer. Er zijn diverse mogelijkheden om in een bungalow op het water te overnachten. De volgende ochtend sta je letterlijk na een paar passen in het meer. Op en rond het meer zijn diverse activiteiten mogelijk zoals kanoen, zwemmen en wandelen. Daarnaast zijn er in het zuiden van Thailand natuurlijk diverse plekken waar je kunt duiken. Het zuiden van Thailand leent zich uitermate om te relaxen met zon, zee en strand op plekken als Phi Phi eiland en Krabi. Er zijn diverse uitstapjes mogelijk zoals met een long-tail boot of een speedboot.

Thailand is een plek waar je een paar dagen kunt doorbrengen als je op doortocht bent naar ander bestemmingen in Azie of Australie, maar het is ook een land waar je een vakantie kunt doorbrengen. Er is veel toerisme maar met een beetje zoeken vind je ook nog rustige plekken waar je kunt genieten van het mooie meer en het heldere blauwe water.